Branko Santo MikroStar

Živeti život u skladu. U skladu sa ličnošću koja ispunjava ovo ljudsko telo. Eto to je moja želja.

Celog života, kako smo i naučeni, jurimo ciljeve. Velike napore ulažemo, i velike žrtve prihvatamo kao sasvim normalne, ne bismo li dostigli zacrtano. A kada put nije pravolinijski, posustajemo, odustajemo, predomišljamo se i sputavamo. Jer trka u kojoj pobediš je zadovoljenje na kratko, i vrlo lako uskačemo u novu, da produžimo agoniju borbe.

Smršaću 20 kila do kraja godine.

Završiću fakultet.

Naći ću bolji posao.

Naučiću da sviram gitaru.

Sama pomisao cilja, napora, neminovnog razočaranja, počinjanja-odustajanja-nastavljanja, frustracije, pa čak i uspeha je stresna. Svaki ispunjen cilj, svako veče slavlja opijen uspehom donosi samo mamurno jutro i pitanje “I šta sada?”

A šta kada bih živeo život po svojim pravilima, i kada bi takav život bio i početak i put do uspeha i cilj a i nagrada? Da li bi svaki tren bio ono za čim se traga? Biti ono što jesi i od toga stvoriti dobar život, to je ideal.

Tu negde na polovini svog života odlučio sam da probam da budem ja, i da vidim gde će me put odvesti.

Zbog svega toga i ovo otvaranje duše, da omogućim sebi da svojim postojanjem onakav kakav jesam ostvarim samoodrživost. Kada sam sabrao to ko sam i sta znam i umem, shvatio sam da se moja želja za geografskom i vremenskom nezavisnošću ne slaže sa sadašnjim ostvarivanjem finansjiskih prihoda. Morao sam tako da potražim unutar sopstvenih okvira novi mogući izvor prihoda. Na kraju shvatio sam da je možda i jedina kompatibilna aktivnost stvaranje sadržaja.

Tako i dolazimo do samog naslova ovog teksta “Branko Santo MikroStar”. Živeći svoj život, pokušaću da ostvarim prihode uz pomoć stvaranja sadržaja i distribuiranjem istog preko interneta. Očekujem da ću objavljivati slike, tekstove, video snimke i ko zna šta još i da ću u nekoj budućnosti moći da se oslonim na te aktivnosti kao primarne generatore prihoda u mom životu.

Zašto MikroStar? Mislim da nije obavezno da se postane SuperStar da bi se ostvario ovakav život. U nekoj ideji MikroStarstvo nosi sa sobom neke pozitivne aspekte SuperStarstva ali je imuno na negativne.

Do sledećeg puta.

BS:MS