Gastronomija i zdravlje

Jedna od tema koja mi je trenutno u životu jako bitna jeste zdravlje. Kao neko kome se bliže četrdesete, jasno mi je postalo je da se posledice loše ishrane, manjka fizičkih aktivnosti i manjka kvalitetnog sna jako odražavaju na ukupan kvalitet života. Negde tokom 2015-e godine sam počeo da čitam dosta o makro i mikro nutrijentima i kako višak ili manjak istih može da utiče na organizam. Zainteresovanost me je vukla dalje pa sam počeo da izučavam i nootropike koji imaju uticaj na funkcionisanje mozga i uticaje raznih dijeta a trenutno je na internetu najpopularnija ketogena dijeta.

U ovoj sekciji cu pratiti svoj rad na:

  • Izučavanju marko i mikro nutrijenata u pogledu poboljšavanja zdravlja i dugovečnosti
  • Izučavanju nootripka i mogućeg unapređenja intelektualnih sposobnosti i koncentracije
  • Recepti raznih jela
  • Uzgoj biljaka

 

Zašto recepti:

Jedan od razloga zašto sam u početku razvoja nove karijere (mikrostara ako to nije bilo jasno) odabrao dosta vremena da posvetim receptima je vrlo jednostavan. Kao prvo potražnja na internetu za raznim receptima pa i samo zarad gledanja je visoka. To mi daje nadu da bih mogao da uz kvalitetan rad skupim određen broj posetilaca i pretplatnika kako bih lako mogao da analiziran dalje šta funkcioniše a šta ne. Isto tako u pravljenju hrane i objavljivanju procesa mogu da vežbam druge veštine koje ću učiti a dodatno je kvalitet fotografija i video ključan za privlačenje i zadržavanje publike.

 

Uzgoj biljaka:

Stvaranje nečega me je uvek oduševljavalo. Divio sam se kreativnim ljudima i onima koji nešto mogu da naprave. Vremenom sam shvatio da to možda i nije toliko teško ukoliko vas ono što stvarate interesuje. Kao neko ko voli eksperimentisanje i praćenje razultata, uzgoj biljaka je odličan hobi. Dobijate povratnu informaciju za sve što radite i u nekim slučajevima dosta brzo. Uz sve to uzgoj biljaka mi se uklapa sa nekoliko drugih aktivnosti uključenih u ovaj sajt.

Uzgoj biljaka će se uklopiti u:

  • Zdravu ishranu i recepte kao izvor visokokvalitetnih namirnica
  • Kontinuiran izvor tema za pravljenje videa
  • Sa poslovne strane u projektu “Microgreens”

Kao nešto što sam radio pre par godina možete pogledati i moj članak o uzgoju hidropone salate.